Op pad naar vitaliteit

Op Pad naar Vitaliteit is een wandelgroep voor nier(dialyse)patiënten en sympathisanten.

Deze wandelgroep is ontstaan  vanuit de dialyse-afdeling in het Jessa-ziekenhuis om de mensen die op de wachtlijst voor niertransplantatie staan te helpen hun conditie te verbeteren, ter voorbereiding op hun transplantatie.  Dit was in januari 2017.

Ondertussen is de groep uitgebreid naar alle mensen aan dialyse, ook zij die thuis peritoneale dialyse of thuishemodialyse doen, evenals getransplanteerden en mensen met belangrijke nierfunctievermindering die nog geen dialyse nodig hebben zijn welkom, evenals familieleden en andere sympathisanten.

We wandelen elke 2de en 4de zondag van de maand, heel het jaar door. Er is meestal de keuze tussen 4 à 5km en 6 à 8km.  Iedereen wandelt op zijn eigen tempo en erna gaan we gezellig samen iets drinken. De wandelingen gaan door in een straal van ongeveer 30km rond Hasselt. We proberen zoveel mogelijk van richting af te wisselen, dan eens richting zuiden vanuit Hasselt, dan weer naar het noorden, oosten of westen om iedereen een beetje tegemoet te komen. We proberen altijd begeleiding te voorzien voor zowel de korte als de lange wandeling en tot nu toe is dat ook altijd gelukt.

De meeste wandelaars zijn elke keer trouw op post, al moeten ze daar heel Limburg voor doorkruisen.  Maar er zijn ook mensen die af en toe meewandelen, omdat het niet altijd uitkomt, en dat is ook prima.

Het is motiverend voor de mensen om in groep te wandelen, ze maken een praatje, genieten ondertussen van de gezonde buitenlucht en zijn thuis eens weg. Er zijn ook al mooie vriendschappen ontstaan tussen mensen die elkaar ervoor van haar noch pluim kenden.

Iedereen wordt op de hoogte gehouden van de wandelingen via mail en Facebook.

Geïnteresseerden mogen altijd een mailtje sturen naar:

Esther Grauls esther.grauls@jessazh.be

Ze worden dan opgenomen in de mailinglijst en krijgen dan alle mails van Op Pad naar Vitaliteit om zo altijd te weten waar de volgende wandeling is, waar we verzamelen, wat de afstanden zijn, waar ze kunnen parkeren en waar we iets gaan drinken erna.

We hebben ook een Facebookpagina. Dit is een besloten groep maar je kan altijd lid worden en dan op deze manier op de hoogte blijven. Zoek dan naar ‘ Op Pad naar Vitaliteit’ en vraag om lid te worden.  De informatie die daarop komt is dezelfde als in de mails. Het grote voordeel van Facebook is dat je hierop telkens na de wandeling de foto’s kan bekijken.

Iedereen is welkom om eens mee te gaan, enig voorwaarde is dat je 5km kan wandelen. Misschien tot de volgende!

Noteer alvast zondag 28 augustus 10u00. domein Beukehof.